Over BottendaalGroen!

Wie zijn wij?

In 2017 besloot de gemeente Nijmegen dat Bottendaal als een van de eerste wijken van het gas af zou moeten. Er werden toen wijkbewoners gezocht die mee wilden schrijven aan het ‘wijkwarmteplan’, een visie over wat een meer duurzame oplossing voor Bottendaal zou zijn om van het gas af te kunnen. Deze groep Bottendalers stond aan de wieg van het huidige BottendaalGroen!

Samen met de gemeente voeren wij de stappen van het wijkwarmteplan verder uit. 

Wij proberen daarbij onze medewijkbewoners te ondersteunen en de weg te wijzen bij het verduurzamen van hun huizen, het besparen van energie en het maken van klimaatvriendelijke keuzes.

Dit doen wij onder andere door het verstrekken van informatie. Een aantal keer per jaar organiseren wij een informatiebijeenkomst voor de wijk. Wij weten lang niet alles, maar wij weten vaak wel welke organisatie meer weet! Daarnaast voeren wij in de winter bij Bottendalers thuis warmtescans met een warmtebeeldcamera uit. In het zomerseizoen richten we ons meer op klimaatadaptie en het groen in de wijk.

Ook is er overleg met woningcorporatie Talis, de gemeente, de provincie en maken we deel uit van een netwerk van duurzaamheidsinitiatieven. 

Meedoen?

Ons team bestaat uit ongeveer 15 mensen. Sommigen daarvan hebben een bepaalde specialisatie, maar de meesten van ons zijn gewoon geïnteresseerde wijkgenoten. En wij kunnen altijd versterking gebruiken. Ben je een bewoner van Bottendaal en heb je interesse in de energietransitie, energie besparen of verduurzaming dan ben je van harte welkom.