Energietoeslag aanvragen

Heeft u in december 2023 geen energietoeslag ontvangen op uw rekening en denkt u wel dat u recht heeft op energietoeslag? Bekijk dan de voorwaarden op nijmegen.nl/energietoeslag.
Voldoet u aan de voorwaarden? Vraag dan de energietoeslag aan. De energietoeslag is voor inwoners met een laag inkomen. Deze is bedoeld om te helpen met de hogere energiekosten.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag? U kunt daarvoor terecht bij de Stip in uw wijk. Heeft u een DigiD? Neem dan uw inloggegevens en telefoon mee naar de Stip. Kijk voor een Stip bij u in de wijk op stipnijmegen.nl

Voor het jaar 2023 was er voor Nijmegenaren die er recht op hadden energietoeslag. De gemeente Nijmegen heeft in december 2023 de toeslag automatisch overgemaakt naar inwoners van wie de gemeente zeker weet dat ze aan de nieuwe voorwaarden voor dit jaar voldoen. 

Inwoners die geen toeslag hebben ontvangen maar wel recht denken te hebben kunnen de toeslag nu zelf aanvragen. Aanvragen kan tot en met 31 maart 2024.

Kijk voor meer informatie op nijmegen.nl/energietoeslag. Heeft u daarna nog vragen? Bel 14 024 of stuur een e-mail naar energietoeslag@nijmegen.nl.